2007 DinosaurPark - Camping og bil

Search
Go to content

Main menu:

2007 DinosaurPark

Campinghistorier

Dinosaurparken i Münchehagen har jeg besøgt flere gange - nu også i 2007. Jeg finder dinosaurer utroligt spændende, og se det i øjnene - du får aldrig mulighed for at sammenligne dine muskler med en dinosaurs på nogen anden måde. Det er 65 millioner år siden de sidste dinosaurer faldt døde om, og det er 5 millioner år siden de første mennesker fik liv på jorden. En ufattelig lang periode for et menneske, men et kort skridt i evulotionens historie.

Dinosaurene startede livet på jorden for over 200 millioner år siden, de var ikke ret store dengang, men gennem deres udvikling fik jorden dinosaurer at se som kunne jage et hvilket som helst dyr en skræk i livet.

50 km vest for Hannover fandt man nogle dinosaurspor, som straks blev bevaret - der blev bygget et hus omkring sporene og rundt omkring huset blev der bygget en dinosaurpark, hvor man kunne følge dinosaurenes udvikling fra deres opdukken over over 200 millioner år siden til i dag. Seneste kendte dyr var sabeltigeren og mammutten - kæmpeelefanten. Du følger denne udvikling på et 3-4 km langt "fortov", der med skilte og dinosaurer i "real size" fortæller alt hvad der er værd at vide.

Førnævnte fodspor blev fundet i en tidligere havbund - området 50 km vest for Hannover har altså været havstrand for mange år siden. Tænk over det! Tilsyneladende bestandige ting ændrer sig over en årrække - i morgen er vi måske alle væk, fordi en meteor er røget i Stillehavet!

Ved indgangen er der en dinosaur - foran den står mine unger. Det fortæller lidt om størrelsesforholdet - og dinosauren er absolut ikke en af de største!

Jeg er temmelig sikker på - men kan p.t. ikke lige få fat i mine papirbilleder for at tjekke - at dinosauren foran udstillingsområdet var en anden de første gange jeg var der.

Tryk på pilene for at se alle billederne ..

Slut for denne gang. Jeg kommer helt sikkert forbi stedet igen - det fascinerer mig og næste gang vil jeg give mig tid til at medtage beskrivelser af hver enkelt dinosaur.

www.dinopark.de

 
Back to content | Back to main menu