2011 VW test og stumpedag - Camping og bil

Search
Go to content

Main menu

2011 VW test og stumpedag

Club Golf Danmark

TEST OG STUMPEDAG VW KLUB VEST 2011

VW Klub Vest afholdt test og stumpedag på EUC i Esbjerg - jeg bor ikke langt derfra, så jeg tog mig en køretur på årets første sommerdag (I radioen blev der sendt advarsler om solens indvirkning på huden og hvad det kunne udvikle sig til). Ude ved vejen var der ikke noget at se, men inde bag bygningerne gemte sig adskillige VW´er af ældre årgang. Fælles for dem alle var at de var luftkølede, siger de. Fælles for dem alle var at de bruger en masse brændstof, siger jeg :)

 
 

Jeg faldt straks over denne VW 1500(?)*) - den var i samme farve som min bedstemors VW 1500 van, som var født med papegøjeplader men senere fik bygget ruder ind i varerummet og brugt som almindelig familiebil, da min bedstemors købmandsforretning blev lukket i 1969. I mange år efter blev bilen kun brugt til at køre ind til byen for at handle ind i Brugsen - en tur på 5 km tur retur. Min onkel købte den senere, han kørte fra Munkebo til Lindøværftet, men den måtte desværre lade livet på et tidspunkt. Jeg husker endnu nummerpladen på den - TE 50  851. I dag har jeg store problemer med at huske nummerpladen på min egen bil :)

 
 

VW Bus´en har et særlig sted i mit hjerte - ikke kun fordi min far havde en sådan bil gennem hele min opvækst og en stor del af mit voksne liv - men også fordi den kan bruges til camping. Det må være ideelt at kunne køre til træf i en bil og også overnatte i den. Vi andre er jo nødt til at trække en campingvogn med - telt er man blevet for gammel til :)

 
 

Er det en Buggi - eller er det en Schwimwagen? Der er vel ingen tvivl, men den kunne nu godt ligne .. :)

 
 

Jeg har selv haft en sådan bobbel - ikke så flot som denne her. Den var faktisk helt almindelig og kun købt fordi jeg dengang brugte min tid på at køre på MC. Så var der dømt bil om vinteren. Om sommeren: Bil når vejret skinner - og motorcykel når vejret spilder :)

 
 

Denne var jeg helt vild med. Skulle jeg nogensinde have en Buggy, måtte det blive denne. Den lignede jo en fræk lille sportsvogn ...

 
 

Især bagfra. Og så var den forbavsende lav i forhold til de andre buggy´er ...

 
 

Sedlen på den lave Ferrari, som fortæller lidt om bilen. One of a kind!

 
 

Der blev åbenbart solgt postkort med medlemmernes biler på. Måske en ide for andre klubber?

 
 

Sådan en 181´er har jeg kørt mange km i i Forsvaret. De glimrede sig ved at være billige i indkøb i forhold til rigtige firhjulstrækkere og så var der automatisk spær på bagakslen. Alligevel hang de tit på motoren, ude af stand til at trække sig selv. Det var en fuser for Forsvarets indkøbere.

 
 

Svært at se - billedet er optaget ind i gennem vinduet på 181´eren - men det er en gearknob. Hvis nogen kan se noget andet, er det opstået i jeres egen fantasi.

Jeg vil ikke anbefale man parkerer i lufthavnen :)

 
 

En af de frække bobler ..

 
 

Farmer styrede løjerne ved rullen. Henset til det antal heste der blev afsat for hver enkelt bil ville man måske kalde det et løbebånd - men der var enkelte ind imellem som kunne snige sig over 60HK :) Farmer så helt sikkert ud som om han vidste hvad han rodede med, uanset motortype - og der var stort set ikke nogen der var ens (for mig at se). Men hvad forstand har jeg på finmekanik :)

 
 

Den slags vogntog kan jeg ikke gøre andet end at synes om .. :)

 
 
 

Resten af de mange biler. Tryk på pilene for at se billederne :)


 
 

Der blev målt en del biler - nogle biler passede ikke rigtig ned i rullen ..

 
 
 
Back to content | Back to main menu