2014 Viborg - Camping og bil

Search
Go to content

Main menu:

2014 Viborg

Campinghistorier

2014 Viborg

Jeg kommer oprindelig fra Viborg (af) og kommer der regelmæssigt. Efter at have skiftet både campingvogn og bil ud inden for det sidste års tid, besluttede vi os for at tage turen til Viborg med campingvognen. Dels for at få sat forteltet op mens det stadig var inden for 6 måneders reklamationsret og dels for at teste stængerne, som vi havde købt privat uden klageret. Men var de der alle sammen?

Jeg havde fået en gratis overnatning på Hjarbæk Camping med i lommen, da jeg besøgte en lokal campingforhandler. Det krævede mindst 2 overnatninger, men da jeg begyndte at regne på det blev det en høj pris fordi Hjarbæk camping også krævede campingpas - vi har, som det måske er nogen bekedt, intet. Jeg kontaktede en facebookven, som meget gerne ville have besøg af os, og ikke alene det - han synes også det var en god ide at lave en fricampingplads. Han havde selv hans egen vogn stående på stedet, fandt vi så ud af. Måske han bliver klar til at åbne næste år - eller tidligere, hvis Skytten kan overtale ham :)

 

Knaus Royal 560 Azur: Bredde 2,47 meter. Telt 3,00 meter. Ialt over 30 m2 beboelse uden kælder :)

Da vi kom frem, gik vi i gang med projekt fortelt. Det viste sig at teltet var ok - og at der var stænger nok. Måske var der endda nogle i overskud - vi var lidt i tvivl om antallet af "tagstænger" og antallet af "jord til telttagstænger" længst væk fra campingvognen. Vi havde sat 5 op, men der var 2 i overskud af hver slags. Men afstanden mellem de allerede opsatte stænger - bestemt af nogle holdere der kun kunne sidde et sted - tydede ikke på at der manglede nogle. Hvad siger I? Det er et 1025 telt.

Vi hyggede os med min facebookven, som jeg ikke havde set i omkring 40 år. Da vi var knejter, cyklede vi meget rundt og i stedet for at sidde foran computeren havde vi nogle markracebiler, som vi risikerede vores liv i. De holdt nu ikke alt for længe - motorophængene kunne ikke klare det ujævne terræn vi kørte i - og propellen på motoren slog ofte køleren i stykker med vandtab til følge. Men så havde huggeren nogle nye :)

Næste formiddag var vi på obligatorisk familiebesøg.

Jeg var besluttet på at besøge nogle af Viborgs seværdigheder - jeg synes faktisk der er mange, f.eks.:

- Dollerup Bakker,
- Mønsted Kalkgruber,
- Daugbjerg Kalkmine,
- Ø bakker,
- Nørresø og Søndersø

men pga. festlig sammenkomst 2. dags aften blev det kun til et besøg, nemlig:

- Verdenskortet i Klejtrup sø ca. 30 km nord for Viborg. Link: http://www.verdenskortet.dk/


En lokalbeboer havde fundet en sten der lignede Jylland, og fik derefter ideen at bygge et verdenskort i søen. Det giver mig sved på panden bare at se på alle de sten der er blevet brugt til opgaven - og når man så oven i købet tænker på at det eneste hjælpemiddel der stort set var til rådighed var en trillebørelignende genstand, så er der virkelig grund til at blive imponeret.

Ikke noget at sige til at verdenshavene stiger. Det er jo blot at åbne for hanen :)

Der er mulighed for at få overblik over Verdenskortet ved at stige op i tårnet i baggrunden. Folk hygger sig rundt omkring i parken i det gode sommervejr, der er masser af underholdning for børnene.

Der er endog mulighed for en tur med et æsel eller en hest. Det fremstår ikke helt tydeligt af billedet, men de står ved siden af hinanden.

Tilbage på "campingpladsen" skulle COBB-grillen testes. Det var efterhånden en del år siden vi har haft gang i den sidst - og jeg forstår nu til fulde de campister der påstår at den ikke kan varme ordentligt. Selv med originalt brændstof var det helt umuligt at få den til at give mere varme end bare en lille smule. Altså indtil vi fandt ud af at anbringe brændstoffet - der jo som bekendt er en rund klods der passer lige ned i midten af grillen - så den kom fri af bunden af grillen - så skal jeg lige love for den kunne lave bøffer i svøb :) Den smule luft den blev løftet - ganske få mm - var lige det der manglede. Og den kom fri af bunden ved at vende den medfølgende rist rigtigt!

Så ved vi da det til en anden god gang :)

Ole var kommet på besøg. Nogle af jer husker ham måske fra en anden historie fra disse sider, hvor vi mødtes med ham ved det forkerte hus i Østrig. Vi havde nogle flasker vin der skulle testes. De kunne jo have blevet for gamle siden jeg købte dem i sommers - det var de nu ikke: De virkede stadig.

Vi sov længe næste morgen :)

Efter lidt mere familiebesøg gik turen hjemad over middag. En ny arbejdsuge truede.

Campingvogn, fortelt og bil bestod alle de tests de blev udsat for. Vinen blev også godkendt.

Kun campingpasset dumpede :)

 
 
 
 
free counter
 
Back to content | Back to main menu