DCU - Camping og bil

Search
Go to content

Main menu:

DCU

Januar 2011

Jeg har været medlem af DCU siden 1997. Ikke et tilfreds medlem i den forstand, fordi i alle disse år har DCU i mit hus altid stået for "Dansk Censur Union". Utroligt hvad der er blevet fjernet af relevant materiale i medlemmernes egne indlæg og utroligt så suverænt snobbede DCU har været i deres svar på denne censur. Nogle gange fik man fornemmelsen af at der skulle censureres - lige meget hvad!

Jeg blev også temmelig træt af at læse om Bjarne Jensen (formand) og Frölich - de bragte hver især den anden op på en piedesdal, hvor vedkommende slet slet ikke hører hjemme. Samtidig er der ingen der ville svare på hvad medlemmernes kontingent blev brugt til. Det er utrolige mængder af penge der bliver brugt i DCU med 50.000 medlemmmer á 500 kr, som også har kæmpestore indtægter på annoncer i DCU-bladet. Hvor forsvinder pengene hen? DCU vil ikke afsløre det - og jeg vil simpelthen ikke betale ud i den blå luft.

"DCU vil gerne præcisere at artiklen i sidste nummer af medlemsbladet kunne misforstås...." dækker over misinformation fra DCU´s side. Redaktøren læser tilsyneladende ikke bladet igennem før det bliver sendt på gaden. Både DCU, men også FDM har været inde over for at "præcisere" ...

Man får fornemmelsen af at det er BJ og F, som ejer klubben - og medlemmernes interesse er blot to ord sat sammen som ingen betydning har.

Jeg har meldt mig ud. Jeg kan sagtens klare mig uden DCU og sikkert også vise versa. Det betyder så at min kritik er flyttet fra DCU til fora uden for deres kontrol. Ikke at det gør nogen forskel. De svarer ikke på den alligevel.

Men en ting bekymrer mig i forbindelse med DCU - deres forum. Der er alt for mange spørgsmål fra campister, som ikke bliver besvaret ordentligt, fordi "kundeudvalget" er meget mindre end på andre sites - f.eks. www.campingferie.dk. Alt for ofte bliver spørgsmål besvaret forkert eller mangelfuld af andre campister, der vil spørgeren det bedste og der er tilsyneladende for få besøg på siden til at de rigtige svar kan fremkomme. På den anden side besvarerDCU ingen spørgsmål og det er der kun en grund til - man kan svare igen! Kritik er noget DCU er meget ærekær omkring, derfor er det i dag det dårligste sted man kan smide sine penge (som medlem), på trods af deres mange fordele.

DCU trænger til et nyt ansigt udadtil, en der kan se medlemmerne i øjnene og ikke gemmer sig bag kredse og bestyrelsesmedlemmer. En der vil DCU noget godt.

Efterskrift MAR 2013:

Da DCU i starten af 2011 indtroducerede Camping Key Europa (CKE) passet, blev det sendt ud til medlemmerne efter at medlemmerne havde betalt. Ingen var klar over at det kom og ingen var klar over at det ikke var muligt at få så mange rabatter ud af som det tidligere ICC-pas. Det var en rigtig svinestreg fra DCUs side, og gentagne spørgsmål fra medlemmernes side blev besvaret med en løgn. F.eks. fortalte formanden at det var muligt at få den rabat, man kunne få med ICC-passet, men ikke fik med CKE-passet, hos DCU. Det passede(!) så ikke. Spørgsmål der ikke passede DCU - og det var de fleste - blev ikke besvaret.

Tilsyneladende er de fleste medlemmer ligeglade med at Campingrådet og deres kumpaner stjæler 20 millioner kroner ud af campisterne for at mele deres egen kage. Jeg forstår det ikke. For 20 millioner kroner kunne hvert medlem få et velskrevet campingogfritid næsten uden reklamer og DCUs afhængighed af campingbranchen kunne derfor hænge på et meget lille sted.

Campingpasset er ikke obligatorisk pga. Schängenaftalen, selv om DCU stadig giver udtryk for det her over 10 år efter at DCU og Campingrådet startede den løgn. Campingpasset er ikke noget man skal have, selv om DCU vedvarende har prøvet at give folk det indtryk. Campingpasset er ikke "internationalt" - man kan campere over hele Europa uden at man nogen sinde bliver spurgt efter et campingpas - undtagen i Danmark, hvor Campingrådet (en paraplyorganisation for danske campingpladser) scorer kassen på at indkassere p.t. 110 kr. om året for et campingpas. Da regnskaberne både i Campingrådet og DCU er hemmelige, er der ikke nogen der ved hvor mange penge DCU kaster efter campingrådet - og man ved heller ikke hvad campingrådet bruger deres mange penge til. Man ved dog at Campingrådet betaler en masse penge for advokat for at forhindre kommuner og havne i at oprette stell-platzer.

Citat fra side på nettet anno juli 2014
(Mine kommentarer er skrevet i sort):

Det nye campingpas Camping Key Europe erstatter det hidtidige Camping Card Scandinavia - og afløser Camping Card International.

Intet at anfægte her - bortset fra at CCS blev solgt på de samme løgne som åbenbart skal sælge CKE!

Camping Key Europe kan benyttes på alle danske campingpladser.


Kan benyttes er kodeordet - det er ikke alle der kræver det. Heller ikke selv om det står på deres internetside!

Det gælder som gyldigt identifikation og campingpas.

Ikke hvis du spørger politiet, da det ikke er udstedt af en offentlig myndighed. Udlændinge, som også er udsat for pastvang, kan således ikke identificere sig alene ved hjælp af pas. Det er heller ikke lovligt på campingpladsen.

Kortet er personligt og indeholder de nødvendige data, som myndighederne kræver for at Schengen aftalen overholdes.

Schängenaftalen indeholder INTET om campingpas. Hvor får de det fra ??

Kortet har magnetstribe og det giver derfor en hurtig ind- og udtjekning fra campingpladsen.

Camping Key Europe erstatter det hidtidige Camping Card Scandinavia - og afløser Camping Card International.

Camping Key Europe kan købes på alle danske campingpladser eller gennem en forbrugerorganisation, der er medlem af Campingrådet.

Camping Key Europe er et samarbejde mellem forbrugerorganisationer som f.eks. ADAC, ANWB, DK Camping Klub, DCK, DCU, og FDM og mange andre campingorganisationer i Europa. Derfor accepteres kortet også i alle europæiske lande.

I Danmark er alle campingplads- og forbrugerorganisationerne, der er medlem af Campingrådet med i det nye campingpas, Camping Key Europe. Det er DCU, TopCamp, DKCK, FDM, DCK, BTN, Friluftsrådet, Cyklistforbundet og DK-CAMP. Kortet gælder for hele familien med hjemmeboende børn under 18 år.

Campingpasset er omfattet af en ansvarsforsikring i forhold til 3. part, hvis pasindehaveren ikke har en ansvarsforsikring i forvejen.


Nåhh?

Det fremvises ved ankomst på en campingplads, som et bevis på at man har en gyldig ansvarsforsikring,

Det gør det så ikke. Den ansvarsforsikring, der følger med passet, gælder kun hvis opholdet er betalt FØR en evt. skade. Og ellers har langt de fleste campister en ansvarsforsikring på deres indboforsikring. Gentagne efterlysninger har endnu ikke bragt nogen frem der har fået erstatning på passets ansvarsforsikring eller nogen der har forsøgt at anmelde en skade. Det er så heller ikke mange campister der betaler forud.

samt at du er den du udgiver dig for, med hensyn til identitet, nationalitet, bopæl - ligeledes jævnfør Schengen aftalen.

Endnu en løgn!

Jeg fatter ikke de respektive bestyrelser kan holde sig selv ud. Men der er selvfølgelig penge i det. 15-20 millioner om året til Campingrådet. Campingrådets regnskaber er hemmelige, så tallet er meget cirka. Det er DCU´s regnskab meget belejligt også, så man kan ikke se hvor mange penge DCU kanaliserer over i campingrådet. Men medlemmerne betaler jo gladeligt for denne galskab.

Jeg er da sikker på at medlemmerne fra de 2 bestyrelser kender hinanden temmelig godt og har deres egen interne humor på medlemmernes bekostning, når de er sammen. Mon ikke de skiftes til at betale :)

Med hensyn til at kalde kortet et pas - i alle andre lande hedder det et kort - så er det jo normalt sådan at et pas gælder i 10 år. Her springer Campingrådet dog over hvor gærdet er højest - og kræver det fornyet hvert år. Ganske passende, når man skal fodre en advokat som forsøger at forhindre kommunerne og havne m.m. i at oprette Stell-plätze uden for campingpladsernes griske fingres rækkevidde.

 
Back to content | Back to main menu