Pudset træhus - Camping og bil

Search
Go to content

Main menu:

Pudset træhus

Vi har købt et lille pudset træhus til indflytning pr. 01.11.2010. Det står i en hyggelig lille landsby og er nyrestaureret. Vi glæder os begge til at flytte ind og få orden i huset :)

Tilsyneladende er Nykredit og TopDanmark de eneste der forsikrer pudsede træhuse imod råd, svamp og insekt. Lad os håbe de bliver ved med det :)

Huset har radiatorer sat op med forbindelse til en lille kælder, det er således forberedt for et andet varmesystem end den brændeovn der er sat op. Vi regner dog med at fortsætte med at bruge den.

01.11.2013:
Efter indflytningen, men først i marts 2012, har vi fået solceller smidt på taget, som har lavet et ganske fint overskud på 2.500 Kw her sidst i oktober, så vi har installeret en varmepumpe til at tage noget af trykket på brændeovnen. Jeg har lavet min egen udregning, men jeg kan ikke få den bekræftet nogen steder:

På nettet oplyses vores type træ til 2Kw pr. kg. Det regner jeg ud til 2.000 Kw pr. tons.

En varmepumpe har en gennemsnitlig virkningsgrad hen over fyringssæsonen på en 3-4 stykker. Det giver i stedet 500-700 Kw pr. tons. Da vi har 2.500 kw i overskud, vil vi spare mellem 3,5 og 5 tons træ. De få varmepumpesælgere jeg har spurgt omkring dette emne havde ikke den fjerneste anelse om det er rigtig eller ej - så det vil vise sig :)

Det var så hvad regeringen fik ud af at true med at brandbeskatte(!) brænde - et større elforbrug. Det er næppe CO2-neutral.


Den tidligere ejer var forsikret i Topdanmark, så jeg meldte mig ind under deres faner, fordi GF-forsikring ikke forsikrer træhuse. Der var ingen problemer overhovedet, da jeg snakkede med assurandøren, men jeg skal love for at prisen havde fået et gok i nøden opad, da jeg fik regningen, som i øvrigt oven i købet imod aftalen var uden svamp, råd og insekt. Jeg henvendte mig til Tryg, som ingen problemer havde med at forsikre ejendommen til den aftalte pris.

Vi overvejer at male det i grå nuancer i stedet for den lidt kedelige bornholmerrød.

01.11.2013:
Og ja - det gør vi stadig - men som beskrevet ovenfor, så har vi fundet andre ting at investere vores penge i :)

 
Back to content | Back to main menu